Nominacije za nagrade sigurnosti i zdravlja na radu

Created with Sketch.

Nominacije za nagrade sigurnosti i zdravlja na radu

Život, zdravlje, sigurnost na radu i očuvanje radne sposobnosti radnika vrednote su od posebnog nacionalnog interesa, i zato je iznimno važno snažno promicati mjere prevencije, sigurnosti i zdravlja radne populacije.

Znanstveno-stručni časopis „Sigurnost“ u prigodi obilježavanja značajnog jubileja: 65 godina kontinuiranog izlaženja pokrenuo je aktivnost na poticanju i stimuliranju  izvrsnosti u području sigurnosti i zdravlja na radu.

Namjera je istaknuti predanost organizacija i pojedinaca izvrsnim standardima upravljanja zdravljem, sigurnošću i dobrobiti na radnim mjestima, kao i javnom promicanju značaja sigurnih i zdravih radnih uvjeta.

Naredna dva tjedna otvorene su nominacije za sljedeće nagrade i priznanja: "Oscar - godišnja nagrada" za doprinos razvoju kulture sigurnosti i zdravlja na radu za pravne osobe  u kategoriji velike, srednje i male tvrtke; "Oscar - Povelja s plaketom" za posebne zasluge i doprinos unapređivanju sigurnosti i zdravlja na radu za fizičke osobe koje su svojim višegodišnjim radom ostvarile zapažene rezultate te godišnje nagrade za najbolji novinarski rad u području sigurnosti i zdravlja na radu u nekoliko kategorija, kojim se promiče značaj ovog područja.

Rok za dostavu prijava je 15. listopada 2022. godine, a javni pozivi, kriteriji i prijavni obrasci dostupni su na https://www.sigurnost.eu/nagrade/

Prilika je i potreba prijedlozima za nominacije istaknuti one koji su to svojim djelovanjem, dobrom praksom i rezultatima zaslužili.

Nakon stručne ocjene pristiglih nominacija i odluke o ovogodišnjim dobitnicima, nagrade će se organizacijama i pojedincima uručiti na 22. tradicionalnoj nacionalnoj konferenciji „Izazovi za sigurnost i zdravlje na radu 2023.“, u Zagrebu, 8. prosinca 2022. godine, u sklopu aktualnog i sadržajnog  programa, a održat će se i prateći događaji 7. i 9. prosinca; praktične radionice o zanimljivim temama. Detalji ovog skupa, informacije o programu, popusti na kotizaciju, povoljnosti na pretplatu na časopis „Sigurnost“ i obrasci prijava dostupni su na https://skup-znr.zirs.hr/.

 

                                                                                                              Vitomir Begović

Prevedi »