Oscar – Srce sigurnosti

Created with Sketch.

Znanstveno-stručni časopis „Sigurnost“, obilježavajući veliki jubilej kontinuiranog izlaženja i prepoznatljivog doprinosa promicanju znanja u području sigurnosti u životnoj i radnoj okolini, kroz radove brojnih autora i recenzenata iz zemlje i inozemstva, odlučio je učiniti novi iskorak u poticanju društveno odgovornog poslovanja, unapređenju i razvoju kulture sigurnosti na radu, putem javnih poziva za nominacije pravnih osoba, istaknutih pojedinaca i stručnjaka zaštite na radu za dodjelu nagrada OSCAR – Occupational Safety Category Reward, kako bi promovirali dobru i inovativnu praksu u razvoju kulture sigurnosti i zdravlja na radu, nagradili dugogodišnji osobni doprinos pojedinaca tijekom cijelog radnog vijeka unapređivanju sigurnosti i  zdravlja na radu te svake godine izvršili izbor najboljih stručnjaka/inja zaštite na radu u Republici Hrvatskoj.

Struku je potrebno afirmirati a posebno one pojedince koji svojim predanim radom pridonose inovativnim i poduzetnim rješenjima u području sigurnosti na radu.

Nagrada je izvrstan način da se istaknu oni pojedinci koji svojim primjerenim, stručnim, kreativnim inovativnim radom čine razliku.

Kandidati za nominaciju su stručnjaci za zaštitu na radu koji marljivim radom djeluju kako bi napravili pozitivnu razliku – u nekim slučajevima unutar vlastite organizacije, u drugim slučajevima šire u zajednici.

Cilj je poticati i vrednovati ideje, postupke i rješenja kojima se osigurava viši standard sigurnosti, zdravlja i dobrobiti na radu.

Nagrada „Oscar - Srce sigurnosti“ je priznanje stručnjaku/inji zaštite na radu koji/a je značajno pridonio/nijela implementaciji ili poboljšanju standarda sigurnosti, zdravlja  ili dobrobiti unutar vlastite organizacije ili organizacije klijenta.

Nakon pristiglih nominacija u konačni finalni izbor za dodjelu nagrade stručno povjerenstvo može predložiti nominacije kandidata/kinje koje sadržavaju sve potrebne informacije i obrazloženja. Stručno povjerenstvo zadržava pravo da ne predloži za konačan izbor i nagradu nominaciju koja ne zadovoljava kriterije.

Značajno je da će za najstručnjaka/inju zaštite na radu online moći glasovati svi stručnjaci zaštite na radu. Prema broju glasova proglasit će se i dodijeliti zlatno, srebrno i brončano „Oscar - Srce sigurnosti“.

Prevedi »