Obrazovna grupa Zrinski i ZIRS

Created with Sketch.

Obrazovna grupa Zrinski i ZIRS

Obrazovna grupa Zrinski i ZIRS

SURADNJOM DO IZVRSNOSTI

U obrazovnoj grupi "Zrinski" u Zagrebu održan je radni sastanak predstavnika ove ustanove ; Vitomira Tafre, savjetnika i Ivice Katavića ,dekana Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje"Nikola Šubić Zrinski" te Željka Svena Bukovskog,predsjednika Uprave Zavoda za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o  (ZIRS) i Vitomira Begovića, urednika časopisa "Sigurnost".

Središnja tema razgovora bila je zajednička suradnja na području razvoja visokoškolskog obrazovanja i cjeloživotnog učenja te povezivanje područja poduzetništva i sigurnosti na radu.

U okviru Obrazovne  grupe "Zrinski" provodi se srednjoškolsko,visokoškolsko  i obrazovanje odraslih te znanstveno-stručni i istraživački rad. Pored visoke škole , članice ove grupe su Gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski, Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski, Institut za obrazovanje za poduzetništvo, Inovacijsko  razvojni centar Zrinski  i Centar izvrsnosti za poduzetništvo.

Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje "Nikola Šubić Zrinski",osnovana  je 2008. godine, koja  suvremenim i inovativnim pristupom obrazuje i osposobljava polaznike  za praktičnu primjenu stručnih znanja, vještina i poslovnih tehnika kroz preddiplomski i diplomski studij, s naglaskiom na mala  i srednja poduzeća. Program studija  povezuje teoriju i praksu kroz predmet Integralno upravljanje poduzećem, a studenti na drugoj godini studija osnivaju i uz stručnu potporu vode studentsko poduzeće u okviru studentskog  poduzetničkog inkubatora.Studijski programi nude široku ponudu poduzetničkih obveznih i izbornih predmeta koji pripremaju studente za menadžerske pozicije malih, srednjih i velikih poduzeća i/ili pokretanje vlastitog poslovnog poduhvata.

Zavod za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o. (ZIRS) svoje začetke ima u djelatnosti obrazovanja odraslih, zaštite na radu i studija zaštite na radu i zaštite od požara u sklopu Radničkog sveučilišta «Moša Pijade» već od 50-ih godina prošlog stoljeća. Tijekom dugog i uspješnog djelovanja ZIRS-a posebno se ističe visokoškolska aktivnost na izobrazbi inženjera zaštite na radu, znanstveni rad na nizu projekata u sklopu jedine znanstvene jedinice u području zaštite na radu te pretvorba u dioničko društvo koje  se pruža sve usluge iz područja zaštite na radu, a u okviru Učilišta ZIRS provode se stručna usavršavanja i osposobljavanja, i to za preko 100 verificiranih obrazovnih programa za različita zanimanja, sve uz vlastitu stručnu literaturu. Polazeći od  bogate tradicije  a prateći suvremene trendove i potrebe ZIRS je opredijeljen za razvoj obrazovanja kadrova u području sigurnosti i zaštite na radu.

Tijekom sastanka naglašena je potreba  naglašenije povezanosti studija poduzetništva te sigurnosti i zaštite na radu , te je iskazan interes za oblikovanje suradnje Visoke škole "Nikola Šubić Zrinski" i ZIRS-a kojom će se u ovom području omogućiti postizanje izvrsnosti  i razvoja međunarodne suradnje u studiranju i drugim oblicima  cjeloživotnog učenja, o čemu će se nastaviti razgovori.

 

Prevedi »